canopy tour Mexico Kids - tokkelen regenwoud

Tijd voor actie!

Canopy tour Mexico

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: junglelodge ten zuiden van Villahermosa
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 120- per persoon

Deze junglebouwsteen is speciaal voor actief ingestelde families. Enigszins afgelegen en alleen per boot bereikbaar, vonden wij een leuke lodge midden in het regenwoud. Een mooi plekje waar een aantal spannende activiteiten wordt aangeboden. Met een gids ga je eerst een twee uur durende canopy tour maken, waarbij je van de ene boom naar de andere slingert om vervolgens ook nog eens een commandobaan af te leggen, waarbij je onder meer van een waterval gaat rappellen.

Overnachten: 2 nachten in een junglelodge
Excursie: twee uur durende canopy tour + 2 uur durende comando tour
Transport: transfers per boot naar de lodge
Maaltijden: 2x ontbijt
  • Overige maaltijden en drankjes

  • Autohuur

  • Fooien

jungle-lodge-tabascoDag 1 -Welcome to the jungle

Het was een flinke rit van zes uur en we moesten even zoeken, maar we hebben het gevonden. Vanuit Campeche zijn we langs de kust de staat Tabasco in gereden. Ten zuiden van Villahermosa verlaten we de laaggelegen vlakten en rijden we de bergachtige jungle in. We parkeren onze auto aan de rand van de rivier en worden naar de boot gewezen die ons in tien minuten naar de lodge toe brengt. We worden door Pablo ontvangen en naar onze bungalow gebracht. Pablo komt uit het nabijgelegen dorp en spreekt geen woord Engels, maar met ons hakkie takkie Spaans komen we gelukkig een heel eind. Er is geen zwembad, maar dat heb je ook niet nodig want naast de lodge bevindt zich een cascade waar we verkoeling zoeken. We zijn ‘in the middle of nowhere’, wat een prachtige plek!

jungle-mexico-met-kinderen-canopytourDag 2 – Tijd voor actie!

Daar hang je dan op zijn kop 30 meter boven de grond tussen twee woudreuzen. Zelf vond ik het best spannend, maar de kinderen hadden ontzettend veel lol. In totaal leggen we 7 trajecten af, waarvan de laatste meer dan 100 meter lang is. Na de lunch is het tijd voor het volgende avontuur, we rappellen van een waterval en volgen een soort commando parcours, waarvan we onder de modder terug komen bij de lodge. Nu is het tijd voor een duik bij de cascades om alles van ons af te spoelen.

Het avondeten stelde eerlijk gezegd niet veel voor, maar als ‘toetje’ kregen we een zakje marshmallows, die we bij het kampvuur konden roosteren, wat erg leuk was. Met een koud biertje onder een hemel vol sterren sluiten we de dag moe maar voldaan af.

jungle-mexico-met-kinderen-brulapenDag 3 -Indianendorpen of jungleruïnes?

Een wekker heb je hier niet nodig, want zodra de zon opkomt brullen de apen je wel wakker. Na het ontbijt is het tijd om weer in de boot te stappen en door te reizen.

Rijd verder de bergen in richting San Cristobal de las Casas en bezoek de omliggende Indianendorpjes met hun bijzondere rituelen. Of blijf in de jungle sfeer en waan je Indiana Jones bij de nog deels overwoekerde Maya tempels van Palenque.

/* */
Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie OK