Chichen Itza Mexico Kids - thuis bij de Maya

Speuren op het Mayapad

Wereldwonder Chichen Itza

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Ek Balam - Valladolid - Chichen Itza
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 91,- per volwassene
€ 67,- per kind

Sommigen denken dat de Maya’s zijn uitgestorven, maar niks in minder waar. Jarenlange droogte en de komst van de Spanjaarden maakten een einde aan hun glorieuze verleden als tempelbouwers. Toch spreken de kleurrijke, oorspronkelijke bewoners van Yucatan nog steeds hun eigen taal en hebben ze hun eigen tradities. Ze leven veelal een eenvoudig bestaan in kleine dorpjes. Leer meer over de Maya’s tijdens een rondleiding door een van die dorpjes en duik in het verleden tijdens een fotospeurtocht langs de tempels en ruïnes van Chichen Itza. Je overnacht in Valladolid in een sfeervol hotel met zwembad.

Overnachten: 2 nachten hotel met zwembad in Valladolid
Excursie: 2 uur durende rondleiding door Mayadorpje met gids en fotospeurtocht Chichen Itza
Maaltijden: 2x ontbijt
  • overige maaltijden

  • entree Chichen Itza (circa €10,- p.p.)

  • autohuur

  • fooien

Dag 1 – Thuis bij de Maya

In een rokerig, houten hutje met een rieten dak nemen we plaats op kleine krukjes. Nadat de goedlachse Guadalupe het een keer heeft voorgedaan, is het de beurt aan de kinderen om hun eigen tortilla’s te maken. Met een stenen vijzel wordt de maïs fijngemalen. We voegen water en een snufje zout toe en kneden het tot een balletje deeg dat we vervolgens plat slaan en op een bakplaat boven een houtvuurtje klaarmaken. Onze tortilla’s zijn een beetje misvormd, maar ze smaken heerlijk! Bij de buurvrouw zien we hoe het traditionele borduurwerk wordt gemaakt. Aan hun kleurrijke kleding is te zien tot welke subgroep de Maya’s behoren. Tot slot krijgen we een spoedcursus hangmat weven, want bedden en matrassen vind je niet in deze traditionele dorpjes.

 

 

 

chichen itza reis

Dag 2 – Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Om bussen vol dagtoeristen vanuit de kust en de ergste hitte te vermijden, zijn we al vroeg aan onze speurtocht begonnen. Op een interactieve manier verkennen we de archeologische site. We volgen de route op onze kaart en de kids zijn druk op zoek naar de foto’s die we hebben meegekregen. Eenmaal gevonden, krijgen ze een leuke opdracht mee of ontsluit er zich een stukje geschiedenis of een leuke mythe. Na een succesvolle afronding van de speurtocht, belonen we onszelf met een verse kokosnoot, die door de verkoper vakkundig wordt opengekapt met zijn machete. Na een kleine siësta brengen we de rest van de middag door aan het zwembad.

chichen itza reis valladolid

Dag 3 – vertrek Valladolid

Vanuit Valladolid kun je doorreizen naar het koloniale dorpje Izamal om een koetsritje te maken langs het oude klooster en eventueel een Mexicaanse kookcursus te volgen.

Als alternatief kun je ook kiezen voor een verblijf in Merida, de culturele hoofdstad van de Yucatan. Maak een spannende tocht met een paard en wagen over een oude agave plantage naar afgelegen cenote grotten voor een verfrissende duik in kristalhelder water.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Special Stay Chichen Itza Haciënda

Reissom: € 126,- per volwassene en € 93,- per kind
Inbegrepen: Verblijf twee nachten in een historisch Haciënda hotel (excl. ontbijt), 'thuis bij de Maya' excursie met gids, fotospeurtocht Chichen Itza (excl entree), vogels spotten met een bioloog georganiseerd door het hotel

Als alternatief op je verblijf in Valladolid is het ook mogelijk om in een historisch Haciënda hotel te verblijven. Het landhuis werd door de Spanjaarden in 1528 gebouwd naast de tempels van Chichen Itza. De omliggende bungalows werden begin vorige eeuw gebouwd om archeologen te huisvesten en het geheel is nu verbouwd tot een eco-hotel. Het hotel heeft een eigen privé toegang tot de archeologische site, waardoor je ‘s ochtends niet in de rij hoeft de staan. Verder is er een heerlijk zwembad, omrand door een tropische tuin en met een uitgebreide Spa. Dagelijks wordt er door het hotel voor de gasten een wandeling met een bioloog gemaakt over de 300 hectare grond die bij de haciënda hoort. Je gaat vogels spotten en krijgt uitleg over de tropische planten die hier groeien.

Welke optie wil je aanvragen?

Speuren op het Mayapad
Special Stay Chichen Itza Haciënda
x
/* */
Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie OK