Flamingos en krokodillen Mexico Kids - Rio Lagartos

In bad met flamingo’s

Flamingos en krokodillen in Mexico

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Rio Lagartos
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 68,- per volwassene
€ 49,- per kind

Het Caribische vissersdorpje San Felipe is een perfecte plek te dobberen tussen de roze steltlopers. Vaar door mangroven in het natuurreservaat Rio Lagartos en spot flamingo’s, pelikanen, of zelfs een kleine krokodil. Dobber op je rug in het zoutmeer en smeer elkaar in met mineraalrijke modder.

Overnachting: 1 nacht in hotel San Filipe
Excursie: boottocht door lagune
  • maaltijden

  • autohuur

flamingo's in mexico rio lagartosDag 1 – In bad met roze flamingo’s

We verruilen de levendige badplaats Playa del Carmen voor het rustige vissersdorp San Felipe. De pastelkleurige houten huizen geven het geheel een Caribisch sfeertje. Aan het water ligt restaurant Rio Lagartos.

De andere reizigers zijn ook aangekomen. We pakken onze reddingvesten, verrekijker en zonnebrandcrème en de kleine motorboot kan vertrekken. De tocht van zo’n twee uur vliegt voorbij. Onze gids spreekt beperkt Engels, maar kent het gebied op zijn duimpje. Binnen 20 minuten spot hij arenden in de bomen, degenkrabben en zelfs een kleine krokodil. In de verte zien we grote roze vlekken: knalroze flamingo’s staan rustig op één poot te balanceren. We stoppen bij een zoutmeer, smeren elkaar in met modder en dobberen op het water.

 

flamingo's in mexico rio lagartosHet leven in het vissersdorp San Felipe is simpel. Oma’s zitten op hun veranda in de schommelstoel te kijken naar het straatleven, voor zover dat er is. Aan de eenvoudige boulevard vind je wat visrestaurants. Er komen nog niet veel toeristen, dus er zijn geen superdeluxe hotels. Je familiehotel is aandoenlijk oubollig, maar schoon en comfortabel genoeg voor een nacht. Vanuit je kamer kun je via een trap naar het dakterras met uitzicht op de mangroven. Het hotel heeft geen tuin, maar een steiger.

Aan het eind van de middag keren de vissers terug van zee en kun je hun vangst bewonderen. Zorg dat je de zonsondergang niet mist.

flamingo's in mexico rio lagartosDag 2 – Maya-tempels of koloniale dorpen?

Nightlife heb je hier niet, dus je begint uitgerust aan een nieuwe dag. Je laat de zeelucht achter je en het cultuursnuiven kan beginnen. Maak een fotospeurtocht bij de Maya-ruïnes in Chichen Itza en leer tortilla’s bakken bij de moderne Maya-bevolking thuis. Vanuit San Felipe kun je ook doorrijden naar het gele dorp Izamal met een indrukwekkend koloniaal klooster.

/* */
Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie OK