Blote voeten in het zand

Strand Mexico - Isla Holbox

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Isla Holbox
Reisduur: 3 dagen
Reissom: € 275,- per volwassene
€ 199,- per kind

Zodra je voet aan wal zet, kunnen de schoenen wel uit. Het eiland is namelijk bedekt met een laagje wit zacht zand. Er zijn weinig auto's op het eiland en het vervoer is dan ook in de vorm van golfkarretjes. Deze dienen als taxi, maar kun je ook zelf huren. Isla Holbox is klein, idyllisch en lekker lokaal. Veel inwoners leven van visvangst, maar inmiddels ook steeds meer van toerisme.

Hier hoef je helemaal niets, maar wil je meer dan je hangmat, ga dan lekker snorkelen, huur een fiets of golfkar en verken het eiland. Er zijn weinig echte bezienswaardigheden, maar je hoeft niet je best te doen om de mooiste street art te vinden. Op bijna ieder gebouw is wel een kunstwerk te bewonderen.

Overnachten: 3 nachten in een hotel met zwembad direct aan het strand
Excursie: eilandtour (met snorkelmogelijkheid)

- maaltijden
- fooien

Autovrij Isla HolboxDag 1 – Isla Holbox

De ferry vertrekt vanaf het dorpje Chiquila. Bij de steiger parkeren wij  de auto die bewaakt wordt voor ca. 2,50 euro per dag. We kopen een kaartje voor de ferry die 9 keer per dag gaat, dus we hoeven niet lang te wachten. Het is ongeveer een half uur varen en dan staan we op het zand van Holbox. Taxi’s in de vorm van golfkarretjes staan klaar om ons naar het hotel te rijden.

We slapen in een comfortabel hotel vlakbij het strand. We checken in en nemen nemen een duik in de turquoise blauwe zee.

Genieten in de hangmat- Isla HolboxDag 2 en 3 – Isla Holbox, verblijf en boottrip

Het laidback sfeertje is de komende dagen bepalend voor ons verblijf. Wij kruipen in een hangmat en onze kinderen nemen een duik in het zwembad en gaan badderen in de zee. Het strand loopt langzaam af in zee en kinderen kunnen hier dan ook veilig spelen in het ondiepe water. Wij huren een golfkarretje, niet erg inspannend, maar wel leuk om het eiland mee te verkennen. Een fiets huren om langs de kilometerslange zandstranden te fietsen kan natuurlijk ook.

Een boottocht langs drie (nóg kleinere en onbewoonde) eilanden staat op het programma. Iets wat je niet mag missen, vandaar dat deze is opgenomen in de bouwsteen. Eerst naar Isla Pajaros; onderweg spotten wij dolfijnen en roggen. Wij wandelen tussen de vogelkolonies (pelikanen, fregatten, etc) op het eiland door. Daarna met de boot naar Yalahao Lagoon, waar we gaan zwemmen in het warme water van een kristalheldere bron tussen de tropische vegetatie. Tot slot naar het maagdelijke strand van Isla Passion, met rustig water, palmbomen en flamingo’s. Onderweg speuren we in het water naar schildpadden, of andere visjes.

 

Snorkelen Isla HolboxDag 4 – Isla Holbox, vertrek

Uitgerust stap je op de ferry terug naar de bewoonde wereld.

Je kunt doorreizen naar Rio Lagartos om flamingo’s te spotten of naar Valladolid voor een bezoek aan Chichén Itzá

Eindigt hier de reis ? Wij raden een laatste overnachting in Cancun aan. De vlucht naar huis vertrekt vaak in de ochtend of aan het begin van de middag, waardoor het wel heel erg haasten wordt. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Op HolboxMexicaans geld

Er is maar één pinautomaat en geen bank. Restaurants accepteren meestal geen credit card, hotels wel (Visa of Master), maar je betaalt flink commissie. Neem daarom contant geld mee. Op het eiland hebben mobiele telefoons vaak geen bereik.

Juni, juli en augustus zijn de beste maanden om walvishaaien te zien. Er zijn altijd dolfijnen, schildpadden of mantaroggen. Ook het hele jaar door: wat zandvliegen en muggen. In augustus en september het meest. Neem goede muggenspray en anti-jeuk crème mee.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Excursie - Snorkelen met walvishaaien

Reissom: € 123,- per persoon
Inbegrepen: Dagtocht vanaf Isla Holbox

Tussen juni en september zijn er walvishaaien te spotten aan de kust van Isla Holbox. Mocht je in deze periode reizen dan kun je ook kiezen voor een snorkelexcursie.  De walvishaai is de grootste vis ter wereld, waarvan je niets hoeft te vrezen. Garanties zijn er natuurlijk niet maar de kans dat je met de walvishaaien kunt snorkelen is groot. Buiten de genoemde periode kunnen we deze excursie jammer genoeg niet aanbieden.

Welke optie wil je aanvragen?

Blote voeten in het zand
Excursie - Snorkelen met walvishaaien
x
/* */
Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie OK