Izamal Mexico Kids - koetsrit met kinderen

Even siësta

Izamal

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Izamal
Reisduur: 3 dagen, 2 nachten
Reissom: € 99,- per volwassene
€ 74,- per kind

Izamal is zo'n typisch Mexicaans plekje. Knalgeel geschilderde huizen, een oud klooster als centrum van de stad en een groot plein waar de sfeer relaxt is. Je slaapt in een rustige hotelletje met veel groen, kleurrijke huisjes en een zwembad. Een paard en wagen om je te vervoeren past helemaal in deze sferen.

Overnachtingen: 2 nachten in koloinaal hotel met zwembad
Excursie: rit met koets door Izamal
  • maaltijden

  • autohuur

izamal koetsritDag 1 – Aankomst Izamal

Vanochtend rijden we via Chichen Itza naar Izamal. Het is maar een klein stukje, waardoor we aan het einde van de ochtend al aankomen. Terwijl we door de geel-gekleurde straten rijden kijken we elkaar aan. Dit is misschien wel precies het Mexico zoals we het in gedachten hadden. Ontspannen sfeer, vrolijke kleuren. We parkeren de auto bij ons hotel aan de rand van het dorp, eerst maar eens inchecken. Binnen de muren is het een oase van rust. De receptie en huisjes staan in een groene binnentuin. Tussen bomen zijn hangmatten gespannen en het zwembad lonkt. Dit past precies bij het Mexico plaatje!

Op ontdekking per paard en wagen

Het leven voltrekt zich in Izamal in een rustig tempo. Heel rustig. Een auto past haast niet in het straatbeeld. Die laten we de komende dagen dan ook lekker staan. Restaurants, het klooster en centrale plein zijn op loopafstand, maar voor vanmiddag staat een paard en wagen klaar. Lekker rustig inswingen.

Een paard en wagen is vaak een toeristische attractie, maar hier voelt het toch anders. Het past wel bij Izamal. En de kids genieten ervan! Onderweg krijgen we een beetje gevoel bij de stad en hoe alles gelegen is. We ontdekken wat oude ruïnes die midden in de stad gelegen zijn. We sturen zelf even aan de teugels, voordat we terugkeren naar het hotel.

Dag 2 – Vrije dag of optionele kookcursus

In Izamal kun je de dag gemakkelijk zelf invullen. Na een bezoek aan het grote gele klooster ploffen we neer op een bankje op het centrale plein. Hier is altijd wel iets te zien. Een groep mannen op leeftijd bespreekt het nieuws van de dag, in kraampjes wordt vers fruit verkocht en kinderen spelen rond de fontein. Voor de lunch kiezen we restaurant Zamna. Het restaurant is half open en heeft een gedeelte speciaal voor kinderen ingericht. Wil je ren traditioneel Yucatanese maaltijd? Schuif dan aan bij Kinich.

Vanmiddag kun je optioneel deelnemen aan een kookworkshop. Onderaan deze pagina vind je meer informatie.

izamal koetsritDag 3 – vertrek Izamal

Vandaag eindigt deze bouwsteen. Begin de dag nog even goed met een uitgebreid ontbijt en een verfrissende plons in het zwembad. Wil je nog meer van de Maya geschiedenis zien? Vervolg dan je reis via de ‘route Puuc’ naar Campeche.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Optioneel - kookcursus Izamal

Reissom: € 37- per persoon
Inbegrepen: kookcursus

Mexicanen houden van lekker eten, dat zit ingebakken in de cultuur. Vooral voor iets oudere kinderen en tieners is een kookworkshop een leuke manier om de lokale keuken beter te leren kennen. En wat ze zelf hebben gemaakt eten ze over het algemeen ook beter op :).

De kok spreekt geen Engels, maar de communicatie met handen en voeten maakt het juist wel leuk. Samen maken jullie guacamole (lekker ook om straks thuis te maken) en salbutas de pollo (kipsnacks). Tenslotte is het smullen aan grote lange tafels.

Special stay optie - hacienda hotel Izamal

Reissom: € 116,- per volwassene en € 86,- per kind
Inbegrepen: 2 nachten in hacienda hotel + koetsrit door Izamal

Aan de rand van het dorp vonden wij een comfortabel hacienda hotel. De vriendelijke eigenaar uit Oostenrijk heeft deze oude boerderij, met 13 hectaren grond, omgebouwd tot een kleinschalig hotel met zwembad. Met de restauratie zijn veel orginele details, zoals de paardenstallen, bewaard gebleven. Bijzonder is ook dat de fundering van een van de oude gebouwen bestaat uit stenen van een nog oudere Maya tempel. De familiekamers zijn met veel oog voor detail ingericht. Er is een zwembad, een gezellige bar en een klein restaurant waar ontbijt, lunch en op aanvraag ook diner wordt geserveerd. Helaas is het hier niet mogelijk om een kookcursus te volgen.

Welke optie wil je aanvragen?

Even siësta
Optioneel - kookcursus Izamal
Special stay optie - hacienda hotel Izamal
x
/* */
Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie OK