jungle Mexico Kids - Calakmul

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet

Calakmul jungle Mexico

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Calakmul
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 70,- per volwassene
€ 52,- per kind

Waan je Freek in het Wild tijdens je bezoek aan de jungle tempels van Calakmul. Houd je ogen goed open, want er zijn veel dieren te spotten in dit beschermde natuurgebied. Beklim een enorme piramide en tuur uit over het eindeloze oerwoud. Je verblijft in een familievriendelijk hotel met zwembad aan de rand van het regenwoud, nabij het plaatsje Xpujil.

Overnachten: 2 nachten in familievriendelijk hotel met zwembad
  • Overige maaltijden

  • Excursies

  • Autohuur

  • Fooien

vleermuizen-yucatan

Dag 1 – To the Batcave!

Het is half zes en het begint al te schemeren. We zitten al een tijdje naar de grotopening te staren, maar er lijkt niet echt veel te gebeuren. Dan zien we opeens wat fladderen en komen er langzaam een paar vleermuizen naar buiten. Al snel volgen er meer en voor dat we het weten, stroomt er een hele zwerm als een draaikolk de lucht in. Deze massale uittocht vindt hier elke avond plaats, op korte afstand van kilometerpaal 107 langs de weg naar Campeche. In totaal vliegen er circa drie miljoen vleermuizen uit om in de nacht op jacht te gaan naar insecten. Een natuurspektakel waar we allemaal van onder de indruk zijn. Wat echter ook indrukwekkend is, is de enorme stank die deze beesten uit te grot meenemen, dus na een kwartier houden we het voor gezien en rijden we terug naar ons hotel.

mexico-jungle-kinderenDag 2 – De verloren tempelstad Calakmul

Vanaf de top van de grote piramide kijken we uit over een zee van jungle. In de verte kun je de tempels van El Mirador, over de grens in Guatemala, zien liggen. Met zijn 55 meter is dit de hoogste Maya tempel in Mexico. Door zijn afgelegen ligging, aan het eind van een doodlopende weg op 120 km van het dichtstbijzijnde stadje, is het hier relatief rustig. Naast de imposante tempels, is het ook de natuur die hier uniek is, waardoor het een dubbele notering heeft gekregen op de Unesco werelderfgoedlijst. Op weg naar Calakmul worden er met enige regelmaat jaguars gezien. Zoveel geluk hadden wij zelf niet, maar in de bomen rondom de tempels zagen we wel enkele slingerapen en op de heenweg hadden we ook nog een vos, enkele toekans en een heleboel wilde kalkoenen gespot.

Dag 3 – Vertrek Calakmul

Vandaag zeg je de jungle vaarwel en reis je door richting de kust. Op twee uur rijden vind je het kraakheldere meer van Bacalar. Neem een duik in het azuurblauwe water en verken de mangroves tijdens een kayaktocht.

Of rijd door naar Akumal en sluit je reis af aan de kust. Hier verblijf je direct aan het hagelwitte palmenstrand en ga je snorkelen met zeeschildpadden.

Tip van Mexico reisspecialist Bas:

“De ruïnes van Calakmul zijn indrukwekkend, maar het is wel zo’n anderhalf uur rijden om er te komen. Heb je geen zin om ver te rijden, overweeg dan een bezoek aan Chicanna, Becan of Xpujil. Deze sites liggen dicht bij je hotel en worden door de meeste reizigers over het hoofd gezien. Ze zijn misschien niet zo groot en indrukwekkend als Calakmul, maar het is er over het algemeen heerlijk rustig.”

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Special stay optie Calakmul

Reissom: € 117,- per volwassene en € 87,- per kind
Inbegrepen: 2 nachten in een bungalow aan de rand van de jungle

Aan de rand van de jungle, bij de toegangspoort van het Calakmul nationale park vonden wij deze sfeervolle junglelodge met comfortabele bungalows met palmbladeren daken. Vanuit het restaurant kijk je op de groene omgeving. Elke bungalow heeft zijn eigen hangmat waar je in kunt chillen en er is een klein zwembad waar je na dag tempels beklimmen en dieren spotten lekker in af kunt koelen.

Welke optie wil je aanvragen?

Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet
Special stay optie Calakmul
x
/* */
Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie OK