Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Peddelen op de Blue Lagoon

   Kayakken Mexico

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Bacalar
   Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
   Reissom: € 163,- per volwassene
   € 121,- per kind

   De lagune van Bacalar is in werkelijkheid een 40 km lang zoetwatermeer, dat wordt gevoed door ondergrondse cenotes. Het water is kraakhelder en het witte zand op de bodem en speciale algen in het water, zorgen voor mooie turquoise tinten. Je verblijft in een relaxed hotel met zwembad direct aan het meer en gaat met een gids per kajak de Blue Lagoon verkennen.

   Overnachting: 2 nachten in een hotel met zwembad
   Excursie: 3 uur durende kayaktocht met gids
   maaltijden: 2x ontbijt
   • Overige maaltijden

   • Autohuur

   • Fooien

    

   bacalar-kids-meerDag 1 – Even bijkomen

   Vanaf het terras bij het zwembad kijken we uit over het meer. We verblijven in een relaxed bungalow hotel direct aan de Bacalar Lagoon. Na een paar actieve dagen langs verschillende tempels, is het nu tijd om te ontspannen. Terwijl de kinderen zich vermaken in het zwembad, bestellen wij een Sol biertje en pakken wij onze E-books erbij.

   kayak-bacalarDag 2 – 50 tinten blauw

   Gunnar, onze Duitse gids die hier al jaren woont, gaat voorop en wij volgen hem. Het is zeven uur ’s ochtends en het water is nog lekker vlak. We zitten in tweepersoons kajaks en het is even wennen met sturen. Terwijl Gunnar ons van alles vertelt over de mangroven en de verschillende dieren die hier leven, komt de zon langzaam op. Het water verandert direct van kleur. We steken het meer over en mogen even uit de kajak. De modder bevat hier schijnbaar speciale mineralen en we smeren elkaar dan ook maar helemaal in voor een scrub behandeling. De huid wordt er inderdaad een stuk zachter van en we voelen ons weer tien jaar jonger. Na een actieve ochtend besluiten we ’s middags lekker bij het zwembad te blijven en schakelen we weer over in de relax modus.

   bacalar-pier-nachtDag 3 – Van het blauwe meer naar de blauwe zee

   Vanuit Bacalar kun je in 3 uur tijd doorrijden naar Akumal aan de Riviera Maya. Onderweg kun je nog een stop maken bij de tempels van Tulum, druk bezocht, maar fraai gelegen op de rotsen direct aan zee. Akumal is een familievriendelijk kustplaatsje, waar wij een leuk hotel vonden direct aan een heerlijk palmenstrand. Hier stap je in je hangmat en kun je zeeschildpadden spotten (Hangmat in schildpadbaai), die hier heel het jaar door te zien zijn. Akumal is een vrij rustige plek, zoek je wat meer reuring, overweeg dan je reis in Playa del Carmen af te sluiten. Onze comfort stay ligt ook direct aan het strand en is op loopafstand van het centrum.

   Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

   Alternatief verblijf Bacalar

   Reissom: € 208,- per volwassene en € 154,- per kind
   Inbegrepen: 2 nachten in een appartement hotel (excl. ontbijt) + kajaktocht met gids

   Als alternatief verblijf bieden wij ook een comfortabel appartement hotel aan. Je verblijft dan in een ruim appartement met 2 aparte slaapkamers, een woonkamer en een volledig ingerichte keuken. Vanaf het zwembadterras kijk je uit over het meer en het slaperige plaatsje plaatsje Bacalar. Het meer ligt op 100 meter afstand. Er is geen strand, maar wel een soort ‘beachclub’ (entree circa €1,- p.p.) met een pier waar we van af kunnen duiken en 2 grote glijbanen voor de kinderen.

   Welke optie wil je aanvragen?

   Peddelen op de Blue Lagoon
   Alternatief verblijf Bacalar
   x