Merida Mexico Kids - zwemmen Cenote

Sombrero’s en cenotes

Merida

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Merida
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 111,- per volwassene
€ 82,- per kind

Merida is al sinds de komst van de Spanjaarden de culturele hoofdstad van de regio. Met een leuke mix aan koloniale architectuur en moderne gebouwen, smalle straten en levendige pleinen. Je verblijft in een sfeervol patio hotel met zwembad, op vijf minuten lopen van het centrale plaza. Merida werd rijk door de handel in sisal touw gemaakt van de agave. Bij een verlaten agave plantage buiten de stad stap je op een paardenkar en ga je op zoek naar verborgen grotten om af te koelen.

Overnachten: 2 nachten in centraal gelegen patio hotel met zwembad
Excursie: dagexcursie naar verborgen cenote incl. transport
  • Maaltijden

  • Autohuur

  • Fooien

merida reis

Dag 1 – Mariachi muziek

De trompetten tetteren er op los en gitaarklanken komen ons tegemoet. Kleurrijk geklede vrouwen draaien in het rond op de opzwepende muziek van de Mariachi band. We staan op het grote plein in het centrum van Merida te genieten van een gratis concert en folkloristische dans. Wat een geluk denken we nog, al blijkt achteraf dat er in de zomer elke avond wel zoiets georganiseerd wordt in het historische centrum. Merida is met recht de culturele hoofdstad van de Yucatan. Naast dit soort evenementen zijn er tal van kunstgalerijen, musea en interessante markten te vinden in de stad.

merida reisDag 2 – Hija paardje!

Hop hop hop… ons paard gaat in galop en ons karretje dendert over het smalle spoor door de met jungle overwoekerde plantage. Vroeger werden hier de agave planten over getransporteerd naar de sisalfabriek om er touw van te maken, maar tegenwoordig vervoeren ze toeristen naar afgelegen cenotes (kalksteen grotten). Door een smal gat in de grond klimmen we 15 meter langs een steile houten trap naar beneden. Onze oudste heeft hoogtevrees en is licht claustrofobisch, dus voor haar is dit best spannend. Maar buiten is het bloedheet en we kunnen niet wachten om een duik te nemen in het kristalheldere water, dus de angsten worden al snel overwonnen. In totaal bezoeken we drie verschillende cenotes, ieder met zijn eigen charme.

Dag 3 – vetrek Merida

Vanuit Merida kun je verder rijden richting Campeche, een Unesco stadje met een compact koloniaal centrum en pastelkleurige herenhuizen. Hier bieden we je de mogelijkheid om samen met de kinderen een swingende salsa les te volgen.

Maak je een klein rondje door de Yucatan en wil je je reis afsluiten aan het strand, reis dan door naar Akumal, waar je gaat snorkelen met zeeschildpadden.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Special Stay Merida Haciënda

Reissom: € 188,- per volwassene en € 139,- per kind
Inbegrepen: 2 nachten Hacienda hotel inclusief ontbijt + cenote tour met paard en wagen

Als alternatief op ons centraal gelegen stadshotel, bieden wij deze 18e eeuwse haciënda aan de rand van de stad. De ideale plek om de drukte van de stad te ontvluchten. Binnen de poorten van dit oude landhuis, met zijn goed verzorgde tuinen, heerst een oase van rust. De ruime kamers met hun hoge plafonds en zijn van alle gemakken voorzien. Tijdens de siësta kun je een dutje doen in een van de hangmatten die op de kamers hangen. Er zijn twee zwembaden waar je verkoeling kunt zoeken en een spa met stoombad om in te ontspannen. Naast een uitstekend restaurant, is er ook een authentiek ingerichte cantina bar. Het vriendelijke personeel maakt het verblijf hier compleet.

Welke optie wil je aanvragen?

Sombrero’s en cenotes
Special Stay Merida Haciënda
x
/* */
Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie OK