Palenque Mexico Kids - familiereis

Indiana Jones experience

Palenque

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Resisschema: Palenque
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 88,- per volwassene
€65,- per kind

Samen met een gids ga je vroeg in de ochtend het park in en ga je op zoek naar de ‘verloren tempel’ van Palenque. De brulapen hoor je in de bomen en de kans is groot dat je onderweg toekans zult spotten. Slecht 10 % van de tempels van Palenque is tot op heden door archeologen bloot gelegd. De rest van de 1400 ruïnes, verspreid over een park van 1700 hectare, is nog overwoekerd door jungle. Je verblijft op korte afstand van het park in een comfortabele bungalow met palmbladeren daken aan de rand van het regenwoud.

Overnachten: 2 nachten in een bungalow hotel aan de rand van het regenwoud
Excursie: twee uur durende jungle wandeling met gids naar de 'verloren tempel' van Palenque
  • Entree Palenque ( circa €7,- p.p.)

  • Maaltijden

  • Fooi gids

misol-waterval-mexico-reisDag 1 – Watervallen en vleermuizen

Via een lange, slingerende weg rijden we vanuit San Cristobal langzaam de bergen weer uit. Het is hier meteen een stuk warmer en we zijn blij dat we onze zwemkleding paraat hebben. Na een eerdere stop bij de Agua Azul watervallen zijn we nu bij Misol-Ha op een half uur van Palenque. Nadat we eerst een duik genomen hebben onder de waterval, lopen we er vervolgens achter langs om uit te komen bij een kleine grot. Voor omgerekend één euro p.p. krijgen we een zaklamp en mogen we naar binnen. We volgen een stroompje en komen uit bij een opening met een kleine waterval en een groot aantal vleermuizen. Mijn zoon vindt het geweldig, maar onze dochter vindt ze maar smerig en wil snel weer naar buiten.

 palenque-met-kinderenDag 2 – Jungle, tempels en ruïnes

In de boomtoppen horen we een hoop gekwaak. Het blijken geen reuzenkikkers, maar toekans te zijn. Onze gids Ernesto laat ze door zijn verrekijker zien. Die ochtend waren we al wakker geschrokken door een enorm hard gebrul, een jaguar dacht ik, maar het bleek een brulaap te zijn. Niets is wat het lijkt in de jungle. Dat blijkt wederom als Ernesto ons verzoekt door een smal gat in de zijkant van een heuvel te kruipen, waarna we uitkomen in een ingestorte Mayatempel.

We zijn op pad naar Templo Olvidado, de ‘verloren tempel’ en wanen ons net een stel ontdekkingsreizigers. We kruisen een riviertje en mijn zoon begint de titelsong van Indiana Jones te fluiten. Palenque is een van de drukst bezochte Maya ruïnes, maar het gros van de reizigers bezoekt alleen het kleine cluster aan tempels die door de archeologen is blootgelegd. Door vroeg het park in te gaan, ontwijk je de massa’s en is de kans op het spotten van wildlife ook een stuk groter.

toekan-palenque-met-kinderenDag 3 – vertrek Palenque

Krijg je niet genoeg van de Maya tempels en wil je nog meer wild spotten in de jungle, reis dan door richting Xpujil. Vanuit daar kun je de afgelegen tempels van Calakmul bezoeken, die niet alleen vanwege hun culturele waarden op de UNESCO werelderfgoed lijst staan, maar ook vanwege de natuur.

Ben je bang dat je tegen die tijd echter al tempel moe bent, rijd dan door naar Bacalar lagoon. In werkelijkheid geen lagune, maar een azuurblauw meer. Een gave plek om een kayaktocht te maken en waar je na een aantal avontuurlijke dagen ook heerlijk kunt ontspannen.

/* */
Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie OK