Hangmat in schildpadbaai

snorkelen Mexico Tulum

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Akumal
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 203,- per volwassene
€ 149,- per kind

Turquoise zee? Check. Wit zand? Check. Wuivende palmbomen? Check. Alle ingrediënten voor een tropisch strandverblijf zijn aanwezig. Combineer dit met een relaxed hotel met zeezicht en het plaatje is compleet. Stap in je hangmat en kom volledig tot rust in dit familievriendelijke plaatsje aan de Riviera Maya, waar voor de kust de zeeschildpadden zwemmen.

Overnachten: 3 nachten in familiehotel aan het strand
maaltijden: 2x ontbijt
  • Overige maaltijden

  • Autohuur

  • Fooien

mexico-snorkelen-hotel-strandDag 1 – Zon, zee en strand

Vanaf ons balkon kunnen we door de palmbomen heen de zee zien. Na onze toch wel avontuurlijke reis door Mexico is het nu echt tijd om te ontspannen en de indrukken van de afgelopen weken te verwerken. Het strand loopt langzaam af in zee en er staat weinig stroming, dus de kids kunnen hier veilig in zee spelen. Dat het hier kindvriendelijk is, zie je ook goed terug in de grote hoeveelheid, veelal Amerikaanse en Canadese, gezinnen hier. De taal is echter geen barrière voor de kinderen en ze maken al snel contact met leeftijdgenootjes.

Dag 2 en 3 – Zwemmen en relaxen

Wij waren vroeg wakker en maakten voor het ontbijt een strandwandeling. Voor de kust van het hotel zwemmen de zeeschildpadden en als je goed kijkt zie je af en toe een hoofdje boven het water uitkomen. Na het ontbijt pakten we onze snorkel en liepen we de zee in. Kom je te dicht bij de zeeschildpadden, dan word je teruggefloten, dit ter bescherming van de zeeschildpadden. Akumal heeft een grote baai en zwemmen en snorkelen, buiten het afgezette gebied, is geen probleem. Wij spotten tropische visjes en een flinke pijlstaartrog. De kinderen vermaakten zich in het zwembad en de zee terwijl wij schommelend in de hangmat een boek lazen.

Wil je meer dan alleen zwemmen en in een hangmat luieren ?

In de omgeving kun je leuke trips maken, naar de Maya ruïnes van Tulum of Coba. Verder heb je langs de kust verschillende eco parken, zoals Xel ha, Xcaret en Tres Rios. In Xel ha zwem je met dolfijnen en zeekoeien, kun je snorkelen en grotten bezoeken. In het park Xcaret vind je ondergrondse rivieren en een koraal aquarium. Tres Rios is naast het snorkelen ook bekend door de dieren in het park en je kunt er paardrijden.

Adíos Mexico

Nog een laatste strandwandeling en dan staat de transfer voor ons klaar om ons naar de luchthaven te brengen. Met een koffer vol herinneringen en het zand nog tussen onze tenen stappen we in het vliegtuig naar huis.

Wil je je verblijf aan het strand met één of meer nachten verlengen, dan kan dat natuurlijk ook. Eventueel kun je ook doorreizen naar Isla Mujeres, een Caribisch getint eilandje op korte afstand van Cancun.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Special Stay Tulum

Reissom: € 234,- per volwassene en € 173,- per kind
Inbegrepen: 3 nachten in een laid-back resort met zwembad aan het strand

Akumal is erg kindvriendelijk, maar de hippi-achtige sfeer heeft op veel reizigers ook een bijzondere aantrekkingskracht. Wij vonden een leuk resort direct aan het strand met een klein zwembad, wel zo handig, want door de stroming die hier staat is het voor kleine kinderen minder veilig om hier in zee te zwemmen. In het restaurant kun je terecht voor Mexicaans eten, verse vis en ander seafood. Voor de liefhebbers worden er yoga lessen gegeven en je kunt je ook laten masseren op het strand. Het koraalrif ligt hier nog geen kilometer voor de kust en op het strand kun je voor een klein bedrag een boottochtje boeken om hier te gaan snorkelen.

Welke optie wil je aanvragen?

Hangmat in schildpadbaai
Special Stay Tulum
x
/* */
Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie OK