strand Mexico Kids - Isla Mujeres Playa

In Caribische sferen

Strand Mexico - Isla Mujeres

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Isla Mujeres
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 135,- per volwassene
€ 99,- per kind

Isla Mujeres doet eerder Caribisch dan Mexicaans aan. In de maanden juli en augustus kan het er aardig druk zijn, maar als de zon onder gaat en de dagjestoeristen zijn verdwenen is het heerlijk struinen door de pastelkleurige staatjes met gezellige restaurantjes en souvenirwinkeltjes. Je verblijft direct aan het strand, dat één van de mooiste is in heel Mexico.

Overnachten: 3 nachten in een kleinschalig hotel met zwembad direct aan het strand
  • Maaltijden

  • Fooien

Dag 1 – Isla Bonita

Na de huurauto afgeleverd te hebben op de luchthaven van Cancun nemen we een taxi naar Puerto Juarez en kopen we een kaartje voor de eerste volgende ferry. Ze vertrekken elk half uur, dus lang hoeven we gelukkig niet te wachten. Na een kleine 20 minuten op de boot komen de wuivende palmbomen en spierwitte stranden al in beeld.

Eenmaal op het eiland huren we een golfkarretje (hét lokale vervoersmiddel) en rijden we naar ons hotel. We verblijven in een kleinschalig hotel met zwembad direct aan Playa Norte, het mooiste strand van het eiland. Na het inchecken kleden we ons meteen om en nemen we een duik in de indigo blauwe zee.

Dag 2 & 3 Snorkelen en relaxen

Isla Mujeres, of wel vrouwen eiland, heeft een Caribisch sfeertje en is een heerlijke plek om je Mexico te beginnen of reis af te sluiten. Er is niet bijzonder veel te beleven en dat komt goed uit want we hebben ook zin om even lekker niks te doen. We relaxen onder de palmbomen bij het zwembad en gaan schelpen zoeken op het strand. Het strand loopt langzaam af in zee en kinderen kunnen hier dan ook veilig spelen in het ondiepe water.

Met de golfkar die we gehuurd hebben rijden we de volgende dag naar de vuurtoren aan de zuidkant van het eiland. We gaan snorkelen bij Garrafon Natural Reef park. Het koraal is niet bijzonder indrukwekkend, maar er zwemmen wel een hoop tropische vissen.

isla-mujeres-resort-hotelDag 4 – bye bye paradise

De laatste dag van je vakantie. We zijn vroeg op maken nog een laatste wandeling over het strand en zien de zon langzaam opklimmen over de Caribische Zee.

Vanuit Isla Mujeres nemen we de ferry terug naar het vasteland en regelen we een taxi die ons naar de luchthaven te brengt. Met een koffer vol goede herinneringen stappen we in het vliegtuig en de volgende ochtend komen we weer aan op Schiphol.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Excursie - snorkelen met walvishaaien

Reissom: € 109,- per persoon
Inbegrepen: Halve dagtocht vanaf Isla Mujeres inclusief lunch en (fris)drank

In de maanden juni, juli en augustus zijn er walvishaaien te spotten aan de kust van Isla Mujeres. Mocht je in deze periode reizen dan kun je ook kiezen voor een snorkelexcursie waarbij je deze dieren gaat opzoeken. Garanties zijn er natuurlijk niet maar de kans dat je met de walvishaaien kunt snorkelen is groot.

 

Welke optie wil je aanvragen?

In Caribische sferen
Excursie - snorkelen met walvishaaien
x

Verstuur je reisplan