Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   In Caribische sferen

   Strand Mexico - Isla Mujeres

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Isla Mujeres
   Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
   Reissom: € 153,- per volwassene
   € 113,- per kind

   Isla Mujeres doet eerder Caribisch dan Mexicaans aan. In de maanden juli en augustus kan het er aardig druk zijn, maar als de zon onder gaat en de dagjestoeristen zijn verdwenen is het heerlijk struinen door de pastelkleurige staatjes met gezellige restaurantjes en souvenirwinkeltjes. Je verblijft direct aan het strand, dat één van de mooiste is in heel Mexico.

   Overnachten: 3 nachten in een kleinschalig hotel met zwembad direct aan het strand
   • Maaltijden

   • Fooien

   familiereis-mexico-coronaDag 1 – Isla Bonita

   Na de huurauto afgeleverd te hebben op de luchthaven van Cancun nemen we een taxi naar Puerto Juarez en kopen we een kaartje voor de eerste volgende ferry. Ze vertrekken elk half uur, dus lang hoeven we gelukkig niet te wachten. Na een kleine 20 minuten op de boot komen de wuivende palmbomen en spierwitte stranden al in beeld.

   Eenmaal op het eiland huren we een golfkarretje (hét lokale vervoersmiddel) en rijden we naar ons hotel. We verblijven in een kleinschalig hotel met zwembad direct aan Playa Norte, het mooiste strand van het eiland. Na het inchecken kleden we ons meteen om en nemen we een duik in de indigo blauwe zee.

   golfcar-isla-mujeresDag 2 & 3 Snorkelen en relaxen

   Isla Mujeres, of wel vrouwen eiland, heeft een laid-back Caribisch sfeertje en is een heerlijke plek om je Mexico reis af te sluiten. Er is niet bijzonder veel te beleven en dat komt goed uit want we hebben ook zin om even lekker niks te doen. We relaxen onder de palmbomen bij het zwembad en gaan schelpen zoeken op het strand. Het strand loopt langzaam af in zee en kinderen kunnen hier dan ook veilig spelen in het ondiepe water.

   Met de golfkar die we gehuurd hebben rijden we de volgende dag naar de vuurtoren aan de zuidkant van het eiland. We gaan snorkelen bij Garrafon Natural Reef park. Het koraal is niet bijzonder indrukwekkend, maar er zwemmen wel een hoop tropische vissen.

   isla-mujeres-resort-hotelDag 4 – bye bye paradise

   De laatste dag van je vakantie. We zijn vroeg op maken nog een laatste wandeling over het strand en zien de zon langzaam opklimmen over de Caribische Zee.

   Vanuit Isla Mujeres nemen we de ferry terug naar het vasteland en regelen we een taxi die ons naar de luchthaven te brengt. Met een koffer vol goede herinneringen stappen we in het vliegtuig en de volgende ochtend komen we weer aan op Schiphol.