mexico-familiereisKlimaat Mexico

Bij Riksja Family Mexico  bouw je je eigen individuele Mexico reis. Tijdens je reis met Riksja Family Mexico ga je op pad met je eigen huurauto en verblijf je in kleinschalige, authentieke hotelletjes die passen bij de plek waar je bent.  Nieuwsgierig? Kijk dan eens bij onze Riksja Family Mexico rondreizen.

Wat is de beste periode voor je Mexico reis? Heel algemeen gezegd: het is er het hele jaar mooi weer, zeker wat betreft de temperatuur. Onderstaand vind je informatie per regio.

 

Lekker weer op schiereiland Yucatan?zonsondergang-mexico-familietreis

Het schiereiland Yucatan is het hele jaar door aangenaam warm (26-30 graden). In de avond koelt het af, maar komt het kwik niet onder de 20 graden. Aan de kust in Playa del Carmen of Akumal waait meestal een verkoelende wind terwijl het bij de jungle tempels en watervallen vochtiger aan kan voelen.

In onze winterperiode (november – mei) heb je tijdens je Mexico reis de meeste kans op droog en zonnig weer. Tijdens onze zomermaanden (juni – september) is de luchtvochtigheid hoger en voelt het warmer aan. Er valt af en toe een tropische bui. Soms duren ze een uurtje, soms blijven ze de hele middag hangen. Juli en augustus zijn de warmste maanden met een hoge luchtvochtigheid.

san-cristobal-delas-casas-mexico-rondreisReis je met Riksja Family Mexico met de Bij de Coca Cola Indianen bouwsteen dan zijn de temperaturen minder warm door het hoger gelegen gebied. Overdag is het tussen de 22 en 28 graden. Neem een vest en een lange broek mee want ‘s-avonds kan het flink afkoelen met temperaturen tussen de 14 en 20 graden.

In Yucatan is in september en oktober het orkaanseizoen. De kans hierop is aan de kust het grootst. Landinwaarts neemt een orkaan doorgaans snel in kracht af maar ook als deze honderden kilometers ver weg is, kan hij harde wind en veel regen veroorzaken.

/* */
Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie OK