nicht geseht

merida-streetlife

Veiligheid Mexico

In Yucatan en in de andere regio’s waar wij bouwstenen en rondreizen aanbieden, kun je veilig reizen.

Helaas komt Mexico wel eens in het nieuws door criminaliteit. Natuurlijk willen wij dat onze reizigers zich veilig voelen tijdens hun Mexico reis. Daarom is het misschien goed te realiseren hoe de situatie in Mexico is en vooral hoe groot het land is. Wij vertellen hier meer over veiligheid Mexico.

Mexicoisla-mujeres-strand-2

Mexico is groot: ongeveer 47 keer groter dan Nederland. De berichten over criminaliteit spelen zich vooral af bij de grens met de Verenigde Staten van Amerika. Voor de duidelijkheid: bij onze reizen is de afstand naar deze probleemgebieden minimaal 1200 km, de afstand van de grens van Amerika naar Cancun is 2744 km. Dit kun je ongeveer vergelijken met de afstand van Amsterdam naar Sicilië. Tijdens je reis in Mexico zul je waarschijnlijk net zoveel last van die problemen hebben, zoals je in Nederland last hebt van de maffia in Italië.

Waar je ook wel eens over hoort, is de provincie Chiapas. Hier zijn de Zapatisten aanwezig, een groep rebellen die meer rechten eist voor Maya afstammelingen. Ze demonstreren vooral vreedzaam en als toerist zul je hier waarschijnlijk alleen iets van merken door een enkel demonstratiebord dat je tegen komt langs de weg.

Tipsmexico-politie-reis

Waar toeristen zijn, komt zakkenrollen en criminaliteit voor, daarom de volgende tips:
– Laat op je Mexico vakantie waardevolle zaken die je niet nodig hebt (zoals sierraden) thuis. Scan je paspoort, rijbewijs en ticket en mail ze naar jezelf. Zo heb je altijd een reservekopie.
– Ga niet met veel geld op zak en een grote camera om wandelen of naar het strand. Laat geld, camera of rugzak niet slingeren. Stop geld onzichtbaar weg in een ritsriem of geldzakje om je nek. Leg op het strand je tas niet achter je, maar ga er met je hoofd op liggen.
– Wanneer je tijdens een selfdrive stopt, haal zichtbare tassen uit de auto en sluit altijd af.
– In de gebieden die op onze website worden aangeboden kun je zonder probleem reizen. In het donker reizen raden we echter af en is ook niet leuk, omdat je dan toch niets ziet.

Verstuur je reisplan