mexico reis vlagGezondheid, visum en geldzaken

Tijdens je reis met Riksja Family Mexico kom je langs de meest intrigrerende plaatsen van het land. Op deze site staan Mexico bouwstenen, waarmee je je eigen reis samenstelt. Liever een complete rondreis? Kijk dan bij ons overzicht van individuele Mexico rondreizen. Ze zijn gemaakt door ons team van Riksja Family Mexico-reisspecialisten. Zij hebben veel reiservaring, kennen bijzondere plekken en letten op kleinschaligheid, authenticiteit en een goede ligging van de accommodaties. Heb je vragen over een Mexico reis met Riksja Family Mexico, neem dan gerust eerst even contact op.

Voor een bezoek aan Mexico is het belangrijk dat je op de hoogte bent van visum en geldzaken. Op deze pagina lees je hier alles over.

Paspoort en visumusa-visum-paspoort

Voor je Mexico reis heb je een Nederlands paspoort nodig, wat tot minimaal 6 maanden ná terugkeer in Nederland geldig is. Voor een verblijf korter dan 90 dagen is geen visum nodig.

De kinderen hebben ook een eigen reisdocument nodig. Zij kunnen niet meer worden bijgeschreven in het paspoort van de ouders of gezaghebber.

Als je reist naar of via de USA dan is het verplicht om “visa waiver” in te vullen voor 14 USD, zie ESTA. Het invullen duurt ongeveer een kwartiertje en wij adviseren je dit minimaal 2 weken voor vertrek te doen. Het is erg belangrijk want zonder een goedgekeurde visa waiver kun je geweigerd worden op je vlucht(en). Je krijgt via deze site ook een melding als het allemaal akkoord is.

Op vertoon van paspoort en retourticket krijg je bij aankomst in Mexico een toeristenvisum in je paspoort geniet. Houd dit tijdens je Mexico vakantie in je paspoort, bij vertrek moet je het afgeven als bewijs dat je het land weer verlaat. Vlieg je via Amerika, kijk dan op deze website voor up-to-date informatie over de huidige douaneregelingen en voorwaarden, op kijk of de website van de visumdienst.

mexico-reis-geld-pesoGeldzaken

Mexico is geen duur land, maar ook weer niet spotgoedkoop. Voor eten, drinken en vervoer op je vakantie Yucatan, en dan met name aan de Riviera Maya (Caribische kust), betaal je ongeveer hetzelfde als wat je hier in Nederland betaalt. Zodra je de kust verlaat, ben je goedkoper uit.

De munteenheid van Mexico is de peso. De wisselkoers wisselt sterk, kijk daarom op GWK of een andere site voor de actuele koers. Cash dollars worden in hotels en sommige restaurants geaccepteerd. Naast cash worden Visa en Master als credit card het meest geaccepteerd. Staat op je bankpas een Cirrus of Maestro-logo, dan kun je in Mexico op veel plaatsen geld pinnen uit de automaat. Houd voor de zekerheid altijd wat cash geld als reserve, een pinautomaat gaat wel eens stuk, raakt leeg, of de bank staakt.

Een tip: Waarschijnlijk breng je de eerste dagen van je vakantie Yucatan door in het toeristische Cancun of Playa del Carmen. Zorg dat je snel gewend raakt aan de peso; als je drankjes bestelt en geen prijs vraagt, wordt vaak meer afgerekend dan de eigenlijke prijs. Controleer vervolgens ook je wisselgeld. Regelmatig krijg je te weinig terug.

 

/* */
Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie OK