Informatie Mexico ticket

Heffingen tickets Mexico

Bij het boeken van vluchten en dus ook voor je Mexico ticket, gelden een aantal heffingen. Alle onderstaande heffingen zijn opgenomen in de totaalprijs zoals vermeld op deze website. In onze offertes tref je tevens een uitsplitsing van dit totaaltarief aan. Belangrijk om te weten is dat de autoriteiten en/of luchtvaartmaatschappijen het recht behouden belastingen en heffingen alsnog aan te passen. De totaaltarieven op onze site geven de op het moment van publicatie bekende heffingen weer. Inbegrepen zijn:

Luchthavenbelastingen/veiligheids-/brandstofheffingen:

Dit zijn kosten die worden berekend voor het gebruikmaken van de faciliteiten op de luchthavens. Verder zijn er kosten van veiligheidsmaatregelen op de luchthavens, het beperken van geluidsoverlast voor omwonenden en de (extra) kosten voor brandstof die de luchtvaartmaatschappij rekent. Genoemde heffingen gelden voor alle reizigers. Baby’s t/m 1 jaar betalen bij sommige maatschappijen geen (of minder) heffingen. De toeslagen kunnen variëren van € 100,- tot € 400,- p.p. Dit is afhankelijk van de maatschappij, route en luchthaven die goed aansluit bij je Mexico reis. De servicefee bedraagt € 20,- per persoon met een maximum van € 40,- per boeking.

Vliegticketgarantie:

Met de vliegticketgarantie van onze ticketleverancier Airtrade ben je voor € 4,- per ticket beschermd tegen de gevolgen van een faillissement van een luchtvaartmaatschappij. Hierdoor zijn reizigers van Mexico online ervan verzekerd dat ze in geval van faillissement hun geld terugkrijgen (maximaal € 2.000,- per ticket). Met de vliegticketgarantie willen we voorkomen dat reizigers tijdens hun reis zonder enige hulp of schadevergoeding stranden of niet meer kunnen vertrekken.

Ticketingkosten:

Dit zijn de kosten die gemoeid zijn met het uitgeven van tickets die onze ticketleverancier in rekening brengt. Dit is een bedrag van € 18,50 per persoon.

Servicefee vluchtboeking:

Dit zijn de kosten voor het uitzoeken, optimaliseren en boeken van vluchten. Onze reisspecialisten zoeken een vlucht op maat, die goed aansluit bij je Mexico reis. De servicefee bedraagt € 20,- per persoon met een maximum van € 40,- per boeking.

Betaling Mexico ticket

De luchtvaartmaatschappijen verlangen van ons binnen een week een volledige betaling van je ticket. Nadat de vlucht is geboekt ontvang je per e-mail je vluchtfactuur. Deze kan alleen per bank of giro worden voldaan en dus niet per credit card.
Bij sommige actie- of speciale tarieven geldt een strengere betalingstermijn van 24 tot 96 uur. De reisspecialist zal je hierover informeren. Voor het landgedeelte van je reis gelden andere betalingsvoorwaarden.

Online inchecken/stoelreservering/maaltijden

Bij alle luchtvaartmaatschappijen kun je inmiddels met je e-ticket online inchecken, een stoel reserveren en je instapkaart alvast uitprinten. Dit kan vanaf 30 uur tot uiterlijk 1 uur voor vertrek. Kijk hiervoor op de website van de desbetreffende maatschappij. Het aanvragen van een speciale maaltijd, zoals bijvoorbeeld vegetarisch, kan in de meeste gevallen ook tijdens het online inchecken. Als dit niet mogelijk is, kunnen wij dit ook voor je regelen.

Vluchttijden, herbevestigen

De exacte vluchttijden staan op je e-ticket vermeld en kunnen afwijken van eerder opgegeven tijden in het reisschema. De luchtvaartmaatschappijen behouden het recht om de vluchttijden en –schema’s zonder opgaaf van reden te wijzigen. Het is daarom belangrijk dat je voor vertrek zelf controleert of de vertrektijden nog overeenkomen. Dit geldt uiteraard ook voor de terugreis. Wanneer je online incheckt kun je direct zien wat de juiste vluchttijden zijn.

Bagage

Per persoon mag je 1 stuk bagage van 20 kg inchecken en 1 stuk handbagage meenemen met een maximale afmeting van 50x40x25 cm en niet zwaarder dan 7 kg. De regels kunnen per maatschappij verschillen. Klik daarom hier voor meer informatie over de toegestane (hand)bagage. Hier vind je ook de voorwaarden voor afwijkende bagage en overbagage.

Administratiekosten bij ticket aanpassingen

Naamswijziging in boeking: € 15,- p.p. (plus airline-kosten: LET OP: deze kosten kunnen enorm oplopen. In sommige gevallen staat de airline geen enkele wijziging toe en moet er een geheel nieuw ticket worden gekocht. Belangrijk dat de namen overeenkomen met het paspoort)
Overige wijzigingen waarbij een nieuw ticket moet worden uitgegeven: € 20,- p.p. (plus airline-kosten)
(Deel)annuleringskosten: € 20,- p.p. (plus 100% van de vluchtfactuur, zie de Riksja Travel Reisvoorwaarden)
Verwerking terugbetaling: € 15,- p.p.

Persoonsgegevens

Riksja Family Mexico houdt zich aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Echter, als gevolg van internationale wetgeving zijn luchtvaartmaatschappijen verplicht lokale autoriteiten toegang te geven tot passagiersgegevens. Klik hier voor een overzicht van de reisvoorwaarden die Riksja hanteert.

Klik hier om terug te gaan naar het overzicht van de vluchttarieven Mexico

/* */
Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie OK